Podržan projekat Opštine Prokuplje
28. aprila 2017.
Članovi prave kućice za ptice
4. maja 2017.
Prikaži sve

Opštinska podrška pacijentima na dijalizi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dijaliza%201

Opštine Prokuplje  je finansijski podržala projekat  Udruženje dijaliziranih i transplatiranih Prokuplje,koje je tim sredstvima nabavilo  nove televizore za obe dijalizne sale i obezbedilo sistem satelitske televizije Total tv.

 Predsednik Udruženja dijaliziranih i transplatiranih Prokuplje Milan Krstić ističe da se na Odeljenju dijalize trenutno nalazi oko 50 pacijenata iz Blaca,Žitorađe i Prokuplja,a da nekoliko godina unazada pomoć i razumevanje dobijaju samo od Opštine Prokuplje.

dijaliza3 dijaliza4

 – Zahvaljujem se Opštini Prokuplje koja već treću godinu zaredom,kroz konkurs namenjen za nevladin sektor,sagledava naše potrebe i podržava aktivnosti. Dobijena sredstva koristimo kako bi unapredili kvalitet i uslove na Odeljenju dijalize u okviru prokupačke bolnice „Dr Aleksa Savić“ – naglasio je Krstić.

 On objašnjava da pacijenti na dijalizi provode po četiri sata svaki drugi dan i da su smatrali da im je više nego potrebno da u tom vremenu uslovi boravka na odeljenju budu što konforniji i da im se omogući dostupnost informacijama. Ugradnjom ovog sistema i nabavkom novih tv prijemnika,poslednje generacije,izašlo se u susret njihovim potrebama.

 Iz istih sredstava tokom sledeće nedelje na Odeljenje će stići i novi dušeci za bolničke krevete,koji će zameniti stare koji su u upotrebi duže od jedne decenije. Planinrano je da se u sklopu projekta koji je podržala Opština Prokuplje početkom leta organizuje i tradicionalni jednodnevni izlet za pacijente i njihove pratioce.

Prema rečima predsednika Udruženja Milana Krstića izlet je prilika da se pacijenti,koji su zbog prirorode svoje bolesti,vezani za svoje mesto i retko ga napuštaju,druže i obiđu interesantna pre svega banjska lečilišta Srbije.

dijaliza5

Veličina slova: