Интеркултурални вашар у Прокупљу
12. јуна 2015.
Деца као планинари
16. јуна 2015.
Прикажи све

Осмаци полажу завршни испит

polaganje%20ispita

Полагање мале матуре или завршног испита за око 400 свршених основаца са територије општине Прокупље почело је данас. Будући средњошколци данас су полагали тест из српског језика,сутра ће полагати математику,а прекосутра комбиновани тест,који обухвата питања из физике,хемије,биологије,историје и географије.

Ученици ће бити прозивани по азбучном реду,а тако су и места за седење нумерисана. Испит траје два сата,а сваки тест садржи по 20 питања,истакла је директорка Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ Љиљана Суботић,поручивши деци да треба максимално да се концентришу како би имали што боље резултате.

На тестовима ће бити 20 задатака који нису из збирки за припрему испита. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19. јуна,а листе жеља у основним школама предају се 26. и 27. јуна. На основу постигнутих резултата на завршном испиту и листе жеља Окружна уписна комисија распоредиће децу у средње школе. Упис је 6. и 7. јула,а новина ове године је што завршни испит носи 30 бодова,10 мање него прошле године,а успех у школовању бодује се са максималних 70 бодова.

Величина слова: