Испуњени услови за полагање возачких испита
27. октобра 2017.
Мајстори за славске колаче
31. октобра 2017.
Прикажи све

Остварени приходи обезбеђују нова улагања

skupstina222%20oktobar

На 15. седници Скупштине општине Прокупље разматран је Извештај о извршењу буџета Општине Прокупље за првих девет месеци ове године, који исказује добро остварење прихода и бележи да на општинском рачуну има у овом тренутку 311.674.584,53 динара.

Како је истакнуто на овом заседењу,овакав добар резултат остварен је захваљујући домаћинском пословању општинског руководстава,а поменута расположива средства биће утрошена на нова улагање у инфраструктуру. На седници је још речено да је пројекција остварења буџета до краја године преко 80 одсто,

skupstina22222%20oktobar

На данашњој седници донета је Одлука о утврђивању елемената пореза на имовину за територију општине Прокупље за 2018.годину. За потребе утврђивања просечне цене квадратног метра одговарајућих непокретности као елемената за утврђивање основице пореза на имовину,територију општине Прокупље чине четри зоне,у зависности од  комуналне опремљености.

Одлуком о измени одлуке о датумима које обележава Општина Прокупље,12. октобар,Дан ослобођења Прокупља у Великом рату  уврштен је у датуме од значаја за нашу Општину . У складу са овом одлуком Општина ће планирати средства у буџету и бити носилац организације обележавања овог датума,која ће се организовати како се очекује ,код будућег спомен обележја Гвозденом пуку.

У наставку седнице донета је Одлука о прибављању градског грађевинског земљишта у јавну својину,са циљем озакоњења свих градских улица на чијем се асфалтирању тренутно ради. Донета су и Решења о  именовању  школских одбора.

Одборници су на данашњем заседању,између осталог упознати и са припремљеношћу школа и предшколских установа  за наредну годину.

 

Величина слова: