Одржан Еколошки маскенбал
8. јуна 2017.
Млади Прокупчани представљали Србију
12. јуна 2017.
Прикажи све

Откупна цена вишања још непозната


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

visnja%204_5

Берба вишње у прокупачкој општини,на површини од око 2.000 хектара,кренуће за десетак дана. Иако произвођаче највише интересује откупна цена ни један откупљивач за не зна  да каже колика ће она бити.

Према њиховим речима цена ће бити сигурно већа него прошле године,када се за један килограм вишње плаћало 30 динара.

– Априлски мраз смањио је овогодишњи род и до 50 одсто. Без обзира на ову чињеницу тржиште ће и овог пута бити регулатор откупне цене,изјавили су откупљивачи и додали да је потражња за квалитетном облачинском вишњом велика.

Зоран Стојановић,директор једине прокупачке Земљорадничке задруге Ђуревац-Аграр”,чије плантаже под вишњом заузимају површину од 30 хектара,рекао је да ће се тек за неколико дана знати тачаа откупна цена.

– Због велике потражње,а мањег рода очекујем да почетна откупна цена  буде од 60 до 70 динара. Да ли ће она током бербе бити већа или мања остаје да се види,изјавио је он.

Самостални стручни сарадник за пољопривреду у Општинској управи Мерошина Драган Стојановић изјавио је да би берба вишње у овој суседној прокупачкој општини требала да крене већ почетком наредне недеље и да очекује да откупна цене буде од 60 до 80 динара. 

Величина слова: