Почеле припреме за Дане вишње 2016
23. маја 2016.
Недеља посвећена матурантима
25. маја 2016.
Прикажи све

Отпис камате и рате за порески дуг


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

op%20pk%20667

Грађани који дугују за порез на имовину и накнаду за заштиту животне средине,могу да остваре право на отпис камате уколико до 4. јула поднесу захтев за репрограм дуга.

Интересовање грађана за понуђене олакшице је изнад очекивања,јер,како кажу надлежни у Локалној пореској администрацији,због тешке економске ситуације могућ је договор са дужником,а број рата зависи од висине дуга.

Такође је  потребно да порески дужник измири пореске обавезе за први квартал ове године,како би остварио право на отпис камате и отплату дуга на рате. Пореском обвезнику који редовно измирује рате и текуће обавезе отписује се камата до измирења дуга у потпуности.

Оно што је новина за пореске дужнике,то је да за дуг до 200.000 динара није потребно давање средстава обезбеђења,док се за већа дуговања тражи нека гаранција,као што је хипотека,залог,банкарска гаранција.

Међутим,ако дужник у предвиђеном року не уплаћује рате репрограма,али и текућа пореска задужења,престаје да важи споразум о отпису камате,истичу у Локалној пореској администрацији. 

Величина слова: