Veče za uživanje
21. aprila 2016.
Dar nastarijima za uskršnje praznike
25. aprila 2016.
Prikaži sve

Otvoren Klub za traženje posla


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

klub%20za%20trazenje%20posla

 U Prokuplju je danas otvoren Klub za traženje posla,koji se nalazi u zgradi Radničkog univerziteta,u ulici Knez Mihajlova 55.

Klub je formiran na osnovu Sporazuma,potpisanog između Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu i Opštine Prokuplje,u okviru projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“,koji se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Cilj projekta je jačanje institucija u opštem društveno-ekonomskom razvoju na osnovu viših stopa zapošljvanja,kao i uspostavljanje konkurentnije radne snage i povećanje socijalnog uključivanja osoba iz ugroženih grupa.

Formiranje Kluba za traženje posla je upravo rezultat realizacije ovog projekta koji se sprovodi u okviru aktivnih mera politike zapošljavanja.

Klub će omogućiti nezaposlenim licima da steknu veštine i znanja potrebna za aktivno traženje posla,da odrede svoje profesionalne ciljeve,podiže motivaciju i pruža informacije o slobodnim radnim mestima.

-Opremu neophodnu za funkcionisanje Kluba-IT opremu,nemeštaj,kancelarijsku opremu i njeno održavanje u narednih 12 meseci,obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje,koja će izvršiti selekciju,izbor i obuku lica sa evidencije nezaposlenih. Klub za traženje posla vodiće NSZ fiijala Prokuplje,a zarada lica koje će raditi u njemu finansiraće se iz budžeta projekta. Sa druge strane,Opština Prokuplje je obezbedila prostor za otvaeanje Kluba,preuzela održivost njegovog funkcionisanja i bezbeđuje zaradu za zaposlenog i nakon završetka projekta,izjavio je predsednik opštine Prokzplje Miroljub Paunović.

Veličina slova: