Vašar u Prokuplju
11. septembra 2014.
Obeležen dan udruženja
15. septembra 2014.
Prikaži sve

Otvoren konkurs za poljoprivrednike


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vladan%20Markovi_

Fruits Berries“,koji već nekoliko godina sprovodi Danski program ravoja voćarstva na jugu Srbije,u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede 1. septembra raspisalo je konkurs za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme namenjene za proizvodnju i preradu višnje,trešnje,šljive,maline,kupine i borovnice.

Pravo učešća na konkurs imaju nosioci komercijalnih porodičnih gazdinstava,zemljoradničke zadruge sa najmanje 10 zadrugara,koji su nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnici.

– Nakon prolećnog,sada je raspisan jesenji konkurs namenjen za kupovinu mehanizacije i druge opreme namenjene za proizvodnju i preradu voća. Zainteresovani poljoprivrednici,preduzetnici i zadrugari mogu da konkurišu za nabavku nove mehanizacije za sadnju i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voća,nabavku nove mehanizacije i opreme za zaštitu voća od raznih bolesti,nabavku novih mašina i opreme za navodnjavanje,nabavku nove mehanizacije i opreme za berbu voća,nabavku nove rashladne i druge opreme za hladnjače i ostale mehanizacije,rekao je koordinator „Fruits Berriesa“ za opštinu Prokuplje Vladan Marković i dodao da su prokupački poljoprivrednici tokom prolećnog konkursa kupili novu poljoprivrednu mehanizaciju,priključne mašine i opremu u vrednosti od skoro 700 hiljada evra.

Vrednost mašina i opreme koja se koristi u voćarskoj proizvodnji i za koje poljoprivrednici mogu da konkurišu kreće se i do 20 miliona dinara.

– Jedna od novina u ovom konkursu je ta što će se kupovina novih sadnica višnje i šljive finansirati u celokupnom iznosu što do sada nije bio slučaj,rekao je on i dodao da sve informacije vezane za ovaj konkurs zainteresovani poljoprivrednici mogu dobiti u kancelariji „Fruits Berriesa“ koja se nalazi na Visokoj poljoprivredno prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju,svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Veličina slova: