Усвојен ребаланс буџета
2. јула 2015.
Обележен Дан борца
6. јула 2015.
Прикажи све

Отворена Ивањданска ликовна колонија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Једанаеста Ивањданска ликовна колонија отворена је јуче у манастиру Свети Георгије у Ајдановцу. Ове године на колонију је дошло десет сликара из целе Србије,који ће стварати у амбијенту нетакнуте природе,те им,како кажу,надахнућа неће фалити.

Добродошлицу сликарима на Колонији пожелели су председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за културу Милица Ерић. Отварајући исту,председник Општине је рекао да је циљ организовања ове лепе и важне манифестације представљање нашег краја и његове лепоте кроз ликовну уметност.

– Колонија све ове године колико траје помаже обнову манастира у Ајдановцу,чиме је оправдала своје постојање,али она помаже и у истицању туристичких потенцијала наше општине,истакао је Пауновић и додао да је локална самоуправа препознала важност и значај ове манифестације,да са великим задовољством подржава њено одржавање и да ће то чинити и убудуће.

Сликари из целе Србије боравиће у манастиру до седмог јула до када ће стварати у прелепом амбијенту овог храма. Највећи део слика са колоније остаће манастирској галерији,а новац који се сакупи са продајне изложбе,која ће бити организована по њеном завршетку,биће искоришћен за обнову манастира.

Ajdanovac%202 Ajdanovac%201

Величина слова: