Још једна донација за болницу
29. марта 2016.
Одржана 36. седница СО Прокупље
31. марта 2016.
Прикажи све

Отворена нова пумпна станица у Гарићу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vodovod1 

После 40 година и дугогодишње иницијативе,у прокупачком насељу Гарић пуштена је нова пумпна станица,чиме је око 400 домаћинстaва добило здраву,пијаћу воду из градског водовода.

Свечаном пуштању у рад овог водосистема присуствовали су представници Општине Прокупље,председник Мирољуб Пауновић са сарадницима,члановима Општинског већа,народни посланици др Дарко Лакетић и Милован Дрецун,као и многобројни мештани овог насеља.

– Локална самоуправа препознала је овај вишедеценијски проблем и потрудила се да и у тешкој материјалној ситуацији издвоји средства и омогући изградњу нове пумпне станице у Гарићу,чиме ће око 400 домаћинстава добити довољне количине здраве,пијаће воде,истакао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

vodovod2 vodovd3

За изградњу ове пумпне станице Општина Прокупље издвојила је око 15 милиона динара. Према речима директора ЈКП „HAMMEUM“ Александра Симоновића ,она је потпуно технички опремљена,садржи две пумпе,главну и резервну,појединачне снаге од 18,5 киловата. Проточна моћ пумпи је 6,1 литар у секунди,што ће омогућити несметано водоснабдевање овог дела Гарића. Пумпе су изузетно јаке,тако да је могуће још око 500 домаћинстава прикључити на ову пумпну станицу,која је са главним цевоводом повезана новим,полиетиленским цевима дужине од 1.350 метара,пречника 125 мм и могу да поднесу веома велики притисак.

Присутнима се овом приликом обратио народни посланик Милован Дрецун,који је рекао да овакви догађаји говоре о томе колико се локална самоуправа залаже да својим грађанима обезбеди што боље услове за живот.

vodovod4 vodovod5

– Ово је веома значајан догађај за мештане овог насеља,јер здрава,пијаћа вода је основни предуслов за квалитетан живот. Ваша Општина остварује напредак и поред тешке економске ситуације,јер свако инвестирање у било који део инфраструктуре представља велики успех,рекао је Дрецун.

Да у здрављу користе воду из новог водосистема,мештанима овог насеља пожелео је и народни посланик др Дарко Лакетић.

– Велико ми је задовољство што смо данас решили један велики проблем. Заједничким снагама,што је и рецепт за успешност и будућност,успели смо да реализујемо ову дугогодишњу иницијативу,рекао је др Лакетић и додао да је ово тек почетак и да ће се у наредном периоду решавати и други проблеми,који ће допринети бољем животу грађана Прокупља.

 

Величина слова: