Кошаркашки турнир у част славе
17. јула 2016.
Наставак спортског програма
19. јула 2016.
Прикажи све

Пчелари обележили своју славу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Slava%20pcelara%201 Slava%20pcelara%202

Удружење пчелара Пчелица из Прокупља обележило је своју славу Свети Прокопије. Осим чланова,прослави је присуствовао и председник Регионалне асоцијације пчеларских организација југоисточне Србије Властимир Спасић,као и представници пчеларских удружења из Житорађе и Куршумлије.

Домаћин овогодишње славе Љубисав Аранђеловић истакао је да Удружење ове године обележава два јубилеја.

– Удружење пчелара Пчелица обележава 40 година од оснивања и 80 година од формирања пчеларске дружине у Прокупљу. Ово је прилика да се евоцирају успомене на почетак и развој пчеларства у нашој општини,рекао је Аранђеловић и додао да је добро што Удружењу приступа све већи број младих.

Према његовим речима,у реализацији својих планских задатака,а реч је о организовању предавања и семинара за пчеларе и куповини неопходног материјала,Удружење има велику помоћ локалне самоуправе.

Председник Удружења Вукић Јоксимовић наглашава да би сви пчелари волели да што пре забораве ову годину.

– Због неповољних временских услова приноси меда ове године биће минимални тако да пчелари неће моћи да покрију трошкове производње. Без обзира на ову чињеницу препоручујем да пчелари слушају и у својим пчелињацима примене све савете стручњака како бисмо сачували пчелиња друштва,рекао је Јоксимовић и додао да су они планирали многе активности посвећене обележавању јубилеја.

Асистент за пчеларство на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу Саша Милосављевић напоменуо је да ова високошколска установа пружа различите видове помоћи разним удружењима из области пољопривреде.

– Током ове године за чланове пчеларских удружења организовали смо стручна предавања и активно учествовали у писању пројеката,изјавио је Милосављевић и додао да ће се већ наредних дана знати да ли ће Удружење пчелара Пчелица од стране Европског ПРОГРЕС-а добити опрему у вредности од неколико десетина хиљада евра.

На обележавању пчеларске славе заслужним установама,институцијама и појединцима подељена су признања. За пружену помоћ и допринос у развоју удружења захвалнице су добили Општина Прокупље,Висока пољопривредно-прехрамбена школа струковних студија,Бизнис инкубатор центар,Пољопривредно стручна служба,телевизија Мостнет и Топличке новине,Удружење пчелара Топлички цвет из Житорађе,као и фирме Октан-мо из Мале Плане и Дуња-фруит из Прокупља.

Похвалнице су додељене Станимиру Јовићевићу,Славчету Ранђеловићу,Александру Тодоровићу,Горану Стоиљковићу и Предрагу Миленковићу. Домаћин пчеларске славе Свети Прокопије наредне године биће Лазар Милић.

Slava%20pcelara%203

Величина слова: