Ђурђевдански концерт
13. маја 2016.
Пријем за сараднике и волонтере
17. маја 2016.
Прикажи све

Пекари најзапаженији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pekari%20bjelic

Протеклог викенда за ученике и професоре Пољопривредне школе Радош Јовановић-Сеља није било одмора. Ученици који се школују за занимање-пекар били су на Републичком такмичењу у Краљеву,а ветеринарски техничари на такмичењу у Сурдулици. На семинарима у Новом Пазару и Чачку,који се спроводе у склопу Међународног пројекта Темпус,било је неколико професора школе.

– На Републичком такмичењу у преради и производњи хране,бронзане медаље освојили су ученици Никола Стевановић и Богдан Стојановић. Овај разултат је изузетно добар ако се зна да су на такмичењу учествовали ученици из Футога,Новог Сада,Зрењанина,Свилајнца,Лесковца,Краљева,Чачка,Зајечара и других градова Србије,изјавили су професори прехрамбене групе предмета у прокупачкој пољопривредној школи Слађана Радоњић и Данијела Радичевић и истакле да се у школској пекари обавља практична настава.

Ученик и освајач бранзане медаље Богдан Стојановић наглашава да је добро што се у школи све већа пажња поклања практичном делу наставе.

– Знање стечено у учионицама и кабинетима најбоље се може показати на пракси,изјавио је он и додао да су освојене медаље једно од најбољих мерила рада професора и ученика.

Бронзану медаљу он је освојио за припрему и производњу специјалне плетенице.

На Међународном такмичењу у Футогу Јовић Данијел,ученик четвртог разреда образовног профила пољопривредни техничар у практичном делу наставе заузео је треће место. 

Величина слова: