Prvi Dom koji je obišao državni sekretar
27. novembra 2015.
O poreklu čoveka na Zemlji
1. decembra 2015.
Prikaži sve

Pekari škole pokazali znanje i kretivnost


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                          pekari-pirot%201 pekari-pirot

Na Republičkom takmičenju Dani hleba”,koja je održana u Pirotu,učestvovali su i učenici pekarskog smera Poljoprivredne škole Radoš Jovanović-Selja iz Prokuplja. Osim srednjoškolaca iz Prokuplja na ovom takmičenju,koje se održava po sedmi put,učestvovali su i učenici iz Beograda,Niša,Sokobanje,Aleksinca,Pirota  i gosti iz Bugarske.

– Na svim dosadašnjim takmičenjima prokupački srednjoškolici,koji se školuju za pekara,osvajali su vredna priznanja. Prošle godine osvojili su drugo mesto za izradu slavskog kolača i Gran-pri za aranžiranje trpeze. Ove godine ,osim zahvalnica za učešće,učenicima je pripala i Srebrena plaketa za izložbu pekarskih proizvoda,izjavile su profesorice Poljoprivredne škole iz Prokuplja Tatjana Ranđelović i Slađana Radonjić i dodale da je učenik Nikola Stevanović osvojio treće mesto za izradu kolača.

Prema njihovim rečima specifičnost ove manifestacije ogledala se i u tome što se,osim kvaliteta i izgleda finalnog proizvoda,ocenjivao prosec,tehnika i higjena izrade slavskog kolača.

Direktor prokupačke Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić rekao je da se na ovakvim manifestacijama vide znanje učenika stečeno u školskim klupama i školskoj pekari.

– Zadovoljan sam učešćem i plasmanom učenika na takmičenjima koji su održani u Aleksincu i Pirotu. Osim izrade pekarskih proizvoda učenici su pokazali i svoju kreativnost i maštu koju su na najbolji način preneli na proizvode,rekao je Bjelić.

Veličina slova: