Такмичење за најбољи котлић
19. јула 2015.
Прокупчани на славској литургији
21. јула 2015.
Прикажи све

Песма као лек


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

1111 2222

У организацији прокупачког Дома културе,а у оквиру славских свечаности одржано је несвакидашње вече богато поезијом и нотама класика и руске музике. Домаћин овог музејско-поетског реситала,поета и глумац Срђан Живковић,праћен музиком једног од најбољих гитариста у Европи Уроша Дојчиновића,прошетао је присутне кроз своје и песничко стваралаштво Јована Дучића.

Посетиоци су уживали у руским песмама и заједно са групом „Мирин мир“,која их је изводила,певали. Ово вече,према мишљењу домаћина Живковића,представља одговор естрадним садржајима са мало уметничког квалитета,којих је из године у годину све више.

Гости Прокупчана овом приликом су били и представници портала руске дијаспоре у Србији „Сеница“ Кирил Боршћев и Андреј Козлов,који већ седам година раде у нашој земљи.

– Трудимо се увек и на сваком месту да срушимо негативан мит о Србији,јер једино што је тачно јесте да је Србија дивна земља,са дивним људима. Постоји нека ирационална веза између наша два народа,постоји љубав и у једном и у другом народу,према оном другом,а то управо доказују овакве манифестације. Овим је још једном потврђено руско-српско пријатељство,рекао је Кирил Боршћев.

Ово вече које је према мишљењу љубитеља поезије,гитаре и руских песама,било право уметничко освежење,завршено је песмом Душка Трифуновића „Има нека тајна веза“ и још једном повезало све добре и позитивне људе.   

3333

Величина слова: