Škola zdravog života
8. maja 2015.
Da humanost postane deo života
12. maja 2015.
Prikaži sve

Planinari i deca na Vidojevici


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 planinari%20dejan%20zivkovic plninari%20deca%20dejan

Članovi ekološke sekcije Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“,koju vode profesori biologije mr Dejan Živković i Marija Antić,zajedno sa planinarima Planinarsko-skijaškog kluba „Toplica“,juče su izveli zajedničku akciju na obroncima planine Vidojevica. Cilj ove akcije bio je da se deca upoznaju sa lekovitim biljkama i pečurkama.

– Ukupno smo prepešačili 17km pešačkom stazom Bolnica-Sokolica 474m nadmorske visine Dobrotić-Selište- Rastovnica-Prokuplje. Ovo je samo jedna od deset akcija koje u toku godine planiramo da realizujemo. Sve one na terenu će uključiti i školu orjentacije u prirodi,upoznavanje sa veštinama planinarenja,ali i sa lekovitim biljkama,istakao je predsednik Planinarsko-skijaškog kluba „Toplica“ Darko Žarić.

U planinarenju do Vidojevice učestvovalo je ukupno 46 učenika i planinara,a najmlađi među njima bili su četvorogodišnji Nikola i šestogodišnji Vasilije Veković.

Veličina slova: