Prvi Dom koji je obišao državni sekretar
27. novembra 2015.
O poreklu čoveka na Zemlji
1. decembra 2015.
Prikaži sve

Planira se formiranje socijalno-ekonomskog saveta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

slovaci%20u%20poseti

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i član Opštinskog veća zadužena za privredu Aleksandra Nikolić primili su  predstavnike Slovačke Republike Jana Gramata i Mihaila Nemeca i predsednika Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija Topličkog regiona Zvonka Stoiljkovića sa kojima su razgovarali o aktuelnim privrednim kretanjima u prokupačkoj opštini.

Predstavnici Slovačke Republike Gramat i Nemec,koji po drugi put ove godine borave u Prokuplju,rade na implementaciji projekta Uvođenja socijalnog dijaloga koji se finansira od strane Evropske unije.

Na sastanku se govorilo o značaju formiranja lokalnog socijalno-ekonomskog saveta,koji se osniva potpisivanjem sporazuma između predstavnika lokalne vlasti,udruženja privrednika i sindikata.

Isto tako,na sastanku je bilo govora i o prirodnim resursima,termomineralnim i mineralnim vodama kojima raspolaže ovaj deo Srbije,razvoju poljoprivrede i turizma,kao i strukturi radne snage.

– Osim pružanja podrške malim i srednjim preduzećima,od velikog značaja je i borba protiv sive ekonomije,kao i usmeravanje školskih programa i kadrova aktuelnim potrebama u privredi,rekao je Nemec i dodao da je suština osnivanja socijalno-ekonomskih saveta rešavanje problema na lokalnom nivou.

slovaci%20u%20poseti%202

Prema njegovim rečima osnivanje lokalnog ekonomsko-socijalnog saveta doprineće smanjenju stope nezaposlenosti,stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta,neposrednoj saradnji na nadležnim državnim organima i ministarstvima.

 Nakon razgovora sa rukovodstvom lokalne samouprave i predsednikom Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija Topličkog regiona” Zvonkom Stoiljkovićem, Mihail Nemec ponudio je i pomoć u pronalaženju potencijalnih investitora. 

Veličina slova: