Величанствен дочек на Тргу топличких јунака
14. јануара 2016.
Формиран Савет скупштина општина југa Србије
18. јануара 2016.
Прикажи све

Пливање за Крст часни на Растовничком језеру


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Casni%20krst

Витешко надметање,пливање за Крст часни,које већ трећу годину заредом организује старешинство Цркве Свети Прокопије,окупиће и ове године најхрабрије пливаче на Растовничком језеру. Пливање за Крст часни почиње у 11 сати 19. јануара,на Богојављење,један од највећих хришћанских празника. Стаза коју треба препливати је симболично дуга 33 метра,колико је Исус Христ имао година када је разапет.

Према речима старешине Цркве Свети Прокопије Николе Илића,Црква ће доносиоца Часног крста даривати златним крстом. На пливачкој стази у Растовници прошле године нашло се преко 50 кандидата,храбрих пливача,а част да донесе Богојављенски крст припала је апсолвенту ДИФ-а Милану Булајићу.

– Општина Прокупље сваке године подржава ову манифестацију која негује традицију православља и која је укорењена у српском народу. Част нам је што се омладина Прокупља окупља на места која чувају нашу православну веру,рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,који ће такође наградити освајача Часног крста.

Организатор се побринуо за све мере безбедности које треба да прате овакве манифестације. Према речима старешине Цркве Свети Прокопије биће,као и увек,ангажовани спасиоци,припадници Жандармерије,Војске Србије,Полицијске управе и дежурни лекари Службе хитне помоћи Дома здравља Прокупље.

Величина слова: