Школа пливања и ватерпола
27. јула 2017.
Чепови за бели штап
31. јула 2017.
Прикажи све

Побољшан квалитет млека

mleko1

У протекла четири месеца саветодавци за сточарство  Пољопривредно стручне службе Прокупље,Душка Петровић и Игор Петровић  реализују саветодавни  модул Министарства пољопривреде  „Повећање квалитета млека применом добре хигјенске праксе у пољопривредним газдинствима“.

Модул се реализује у 12 угледних газдинстава која се баве производњом млека на подручју све четири општине Топличког округа.

mleko2

– Одабрана су газдинства  који имају од пет до 15 крава у којима смо након примене саветодавног модула у протеклих неколико месеци забележили знатно побољшање квалитета млека,рекао је саветодавац Игор Петровић и додао да ће се коначни резултати њиховог рада знати након завршетка примене саветодавног модула који траје шест месеци.

Према његовим речима бољи хигијенски услови утичу на квалитет млека што све утиче и на повећање његове откупне цене.

Зоран Радуловић,власник фарме са осам млечних крава које дневно дају близу 170 литара млека,наглашава да је изузетно задовољан саветима пољопривредних стручњака.

-Захваљујући томе добио сам много квалитетније млеко а очекујем да ће и његова откупна цена,која сада износи 33,45 динара по литру,бити већа,рекао је Радуловић.    

Величина слова: