Devet nagrada za Prokupčane u Lebanu
30. maja 2016.
Održan trening za pripadnike Civilne zaštite
1. juna 2016.
Prikaži sve

Počela gradnja crkve u Tovrljanu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 tovrljane1 tovrljane2

Članice Opštinskog veća za prosvetu Maja Ranđelović i sport Aleksandra Nikolić u selu Tovrljane ,nadomak Prokuplja prisustvovale su svečanosti povodom početka izgradnje crkve Sveta Petka u tom mestu.

Ovom prilikom na svečan način obeležen je i završetak školske godine u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ ,u kome je rad obnovljen prošle godine.

Pred školom u Tovrljanu organizovan je kulturno zabavni program kome su prisustvovali žitelji Tovrljana i okolnih sela,kao i članovi Udruženja Topličana iz Beograda.

Predsednik Odbora za izgradnju crkve Sveta Petka Radivoje Šmigić izrazio je veliko zadovoljtvo zbog brige koju lokalna samouprava posvećuje žiteljima planinskih sela,a posebno ovdašnjoj deci,kojima je nakon pauze od dvadesetak godina ponovo omogućeno da pohađaju školu u svom rodnom selu.

– Za svako selo,jako je bitno da imaju decu,a naravno i školu,jer nema veće radosti nego kada se u selu oglasi školsko zvono i čuje dečija graja,rekao je Šmigić i izrazio nadu da će uz pomoć donatora i opštine u Tovrljanu veoma brzo i crkva Svete Petke zablistati u punom sjaju.

tovrljane3

Učitelj u ovom selu Marko Čikarić,pohvalio je svoje đake od prvog do četvrtog razreda i istako da su se on posebno istakli i u  vanškolskim aktivnostima.

– Osim redovnih školskih obaveza đaci su iskazali kreativnost i inovaciju i u vannastavnim aktivnostima,tako da smo protekle školske godine zajedno organizovali mnogobrojne manifestacije u našem i okolnim selima,rakao je Čikarić.

On se zahvalio nastavnicima,učiteljima i deci OŠ Ratko Pavlović-Ćićko koji su zajedno sa đacima iz Tovrljana za meštane i goste priredili bogat kulturno-zabavni program.

Veličina slova: