Knjige na poklon Biblioteci
5. maja 2017.
Obeležen Dan pobede nad fašizmom
9. maja 2017.
Prikaži sve

Počela Nedelja Crvenog krsta

crveni%20krst%20prokuplje1

 Volonteri Crvenog krsta  Prokuplje i sekcija Medicinske škole  „Dr Aleksa Savić“,organizovali su niz aktivnosti  u centru grada,čime je počelo tradicionalno obeležavanje Nedelje Crvenog krsta.

-U okviru obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“,  svake godine od 8. do 15. maja organizujemo brojne aktivnosti kojima predstavljamo naš rad u toku godine.    Jedna od današnjih  aktivnosti je promocija  humanih vrednosti i svih akcija sprovedenih u cilju  pomoći drugima.   Današnja akcija ima za cilj da ukaže na značaj borbe protiv trgovine ljudima,borbe protiv bolesti zavisnosti,kao i da građane upozna sa aktivnostima Jedinice za delovanje u nesrećama i  ekipom za obuku iz Prve pomoći. Ovo je  takođe prilika i da  ukažemo na potrebu za što većim brojem dobrovoljnih davalaca krvi,kazala je sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić.

crveni%20krst%20prokuplje2 crveni%20krst%20prokuplje3

U okviru današnjih aktivnosti ,ekipa  Prve pomoći i volonteri Crvenog krsta prikazali su  pokaznu vežbu  zbrinjavanja povređenih lica    u slučaju amputacija,prisustva stranog tela,  opekotina,  i posekotine.

 Nedelju Crvenog krsta obeležiće i  predavanja u školama na temu borbe protiv trgovine ljudima,  dodela priznanja i nagrada osvojenim na konkursu „Krv život znači“,   brojne radionice,posete školama i  Porodilištu,kada će biti uručeni  paketi svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta.

Veličina slova: