Предлози за признања поводом славе града
30. јуна 2016.
Обележен Дан борца
4. јула 2016.
Прикажи све

Почела жетва јечма


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zetva1_7

 На територији Општине Прокупље почела је жетва јечма. Ова ратарска култура током јесење сетве засејана је на површини од 419 хектара.

– На основу првих приноса може се очекивати да овогодишњи род буде нешто већи у односу на прошлу годину,када је принос у просеку  износио око 3.500  килограма  по хектару,изјавио је самостални стручни сарадник у Одељењу за пољопривреду Општине Прокупље Жарко Ратковић и додао да,уз повољне временске услове,треба очекивати да се жетва јечма заврши у првој половину јула.

Према његовим речима жетва пшенице,која је током прошлогодишње јесење сетве засејана на површини од 1.753 хектара,требало би да почне за неколико дана.

-Упоредо са жетвом пшенице обавиће се и жетва тритикале,која се на територији прокупачке општине,налази на површини од скоро 400 хектара,рекао је Ратковић и нагласио да се ове године очекује већи и квалитетнији род у односу на прошлу годину. 

Величина слова: