Velika naučna žurka u Pločniku
20. maja 2016.
Promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“
24. maja 2016.
Prikaži sve

Počele pripreme za Dane višnje 2016

Dani%20visnje%201

Privredno-turistička i kulturna manifestacija Dani višnje – 11. Sabor višnjara 2016 biće održana 24. i 25. juna u Prokuplju i Velikoj Plani kako je na prvoj sednici odlučio Organizacioni odbor kojim je predsedavao predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović. Osim predsednika Paunovića i članice Opštinskog veća zadužene za oblast kulture Milice Erić,sastanku su prisustvovali i predstavnici Udruženja Topličana iz Beograda,Unije privrednika,preduzetnika i zanatlija Topličkog okruga,Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija iz Prokuplja i otkupljivači voća sa područja prokupačke opštine.

Predsednik Organizacionog odbora Dani višnje 2016 Miroljub Paunović rekao je da će ovogodišnja manifestacija biti sadržajno bogatija u odnosu na prošlu godinu.

– Osim predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti voćarstva,planirano je da mnogobrojni proizvođači i prerađivači izlože svoje proizvode od višanja i meda,izložba ručnih radova i poljoprivredne mehanizacije. Poseban akcenat na predavanjima biće stavljen na primenu savremenih tehnologija i standarda u proizvodnji zdrave i bezbedne hrane i primenu mera u suzbijanju štetočine žilogriz,rekao je Paunović i dodao da je za sve posetioce ovih manifestacija planiran i bogat kulturno-zabavni program uz učešće pevača,trubača i folklora Doma kulture iz Prokuplja.   

Veličina slova: