Светосавска повеља историчару и Дому здравља
27. јануара 2017.
Наставља се улагање у образовање
31. јануара 2017.
Прикажи све

Почели радови на фискултурној сали


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fiskulturna%20sala1 fiskulturna%20sala22

У Пољопривредној школи“ Радош Јовановић Сеља“ почели су радови на санацији и адаптацији фискултурне сале и реконструкцији крова  за коју је средства у износу од 9,2 милиона динара обезбедила Канцелариј за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Почетак радова обишли су председник Општине Прокупље Александар Симоновић и чланови Општинског већа Маја Ранђеловић и Владимир Пешић.

Председник Симоновић рекао је да су ови радови наставак адаптације,реконструкције и санације школских објеката на целој територији прокупачке општине.

fiskulturna%20sala4 fiskulturna%20sala11

– У последње две године урађени су многи послови по школама  како у граду,тако и у приградским срединама. На тај начин обезбеђени су бољи услови за рад ученика,наставника и професора,изјавио је он и додао дасу ове године планирани радови и на другим школама у Прокупљу.

Члан Општинског већа задужена за просвету Маја Радђеловић рекла је у наредних 80 дана,колико би радови требали да трају,треба да се обаве радови на реновирању фасаде,замени комплетна столарија,изврши санација свлачионица,канцеларија и санитарних чворова и и обави реконструкција крова на школи.

fiskulturna%20sala%205

– Радови на Пољопривредној школи су само наставак послова на школским објектима за које је у протекле две године из буџета Општине Прокупље издвојено 50 милиона динара. Након завршетка радова више од 400 средњошколаца  имаће најсавременије услове за извођење наставе из физичке културе,рекла је она и додала да ће и млађе селекције појединих клубова,који тренирају у овој сали,сада имати много боље услове за рад.

Према њеним речима Концеларија за јавна улагања Владе Републике Србије обезбедила је  средства у износу од осам милиона динара за реконструкцију котларнице у ОШ „Ратко Павловић Ћићко“,чији радови би требали да крену током ове године.

 – У склопу пројекта енергетске ефикасности током ове године требало би да крену и радови на реновирању фасаде и целокупне столарије на згради Гимназије и Медицинске школе у којој наставу похађа више од 900 ђака,изјавила је Ранђеловић и додала да су у 2017. године планирани   радови на адаптацији и реконструкцији фискултурне сале у ОШ „9.октобар“  

Величина слова: