Realizovani svi planirani zadaci
15. aprila 2015.
PROGRES finansira infrastrukturne projekte
17. aprila 2015.
Prikaži sve

Počinje festival dečije radosti


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Fedes-2015_-V4%20(1)

U organizaciji prokupačkog Doma kulture,ovogodišnji,sedmi po redu Festival dečijeg stvaralaštva FEDES,počeće u ponedeljak 20. aprila,a završiće se četiri dana kasnije.

Kao i ranijih godina i ove će okupiti decu iz svih opština Topličkog upravnog okruga. Ona će se takmičiti u pevanju,klasičnoj i etno muzici,a onda će od dobrih biti proglašeni najbolji solisti u izvođenju narodne i dečije pesme,kao i pobednici literarnog i likovnog konkursa.

– Ovakva manifestacija je važna za svu decu,koja na njoj imaju priliku da pokažu i prikažu sve ono što možda može da bude od velikog značaja za neke njihove kasnije nastupe,koji će im možda,ko zna,odrediti buduću profesiju,rekao je marketing radnik Doma kulture Vladan Milutinović.

FEDES-u će se radovati i deca u Žitorađi i Blacu 20. aprila,a u Kuršumliji 22. aprila.

– I za ovaj FEDES pripremljeno je 16 novih pesama,izvođači-solisti,kao i hor,već su dobro uvežbani i spremni za nastup,a odabrani su i učesnici koji će nastupati u okviru večeri narodne pesme,istakao je Milutinović i naglasio da je ove godine stigao najveći broj radova za literarni i likovni konkurs,koji se raspisuje u okviru FEDES-a.

Ova kulturna manifestacija već sedmu godinu ispunjava svoj najvažniji i prvi zadatak,a to je promocija Toplice kao rodnog kraja,njene lepote i ljubavi koju joj darujemo gde god da smo. Upravo iz tog razloga tema i lajt-motiv za konkurse i pesme bila je „Naša Toplica“.

Na ovogodišnjem plakatu,koji predstavlja pozivnicu za sve one koji žele da uživaju u igri i pesmi,nalazi se crtež prošlogodišnjeg pobednika likovnog konkursa Bratislava Zekirovića iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku.

 

Veličina slova: