OBAVEŠTENJE-uvid u podatke operatera
11. aprila 2013.
Humanitarna pomoć Fondacije UNITAS
15. aprila 2013.
Prikaži sve

Počinje program zapošljavanja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Održana je 3. sednica lokalnog Saveta za zapošljavanje,na kojoj je glavna tema bila primena mera aktivne politike zapošljavanja. Opština Prokuplje je uz pomoć sredstava iz republičkog budžeta za finansiranje programa mera APZ-a obezbedila 11 miliona dinara,koji će biti namenski raspoređeni i to: 2,5 miliona za otvaranje novih radnih mesta,2,5 miliona za stručnu praksu i šest miliona za  opštinske javne radove.

Naredne nedelje Opština Prokuplje će objaviti javne pozive na osnovu kojih će javna preduzeća,ustanove i privrednici moći da konkurišu za jedan od ponuđenih programa. Očekuje se da će kroz sva tri programa moći da se uposli oko 70 lica.

– Svesni smo da je mnogo nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nadamo se da će ova,prva u nizu akcija novoformiranog lokalnog Saveta,makar delimično ublažiti problem ogromne nezaposlenosti,izjavio je predsednik Saveta Ivan Rakočević.

Lokalni Savet za zapošljavanje će i u narednom periodu,kroz razne planirane projekte, pokušati da obezbedi sredstva koja će usmeriti na smanjenje nezaposlenosti. Inače,lokalna politika zapošljavanja u Opštini Prokuplje je deo nacionalne politike zapošljavanja, koja predstavlja operacionalizaciju Nacionalne strategije zapošljavanja za period 2011-2020. godina.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2013. godinu definisani su ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđeni programi i mere koji će se realizovati,a u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti (“Službeni glasnik RS”,br. 36/09 i 88/10).

DSC_0294

 

Veličina slova: