Саборовање вишњара у Великој Плани
24. јуна 2016.
Културно лето се захуктава
27. јуна 2016.
Прикажи све

Поделом диплома завршено дружење у част вишње


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

  dv1

У прокупачком селу Велика Плана другог дана „Топличког сабора вишњара“,који је организован у склопу привредно-туристичке манифестације „Дани вишње“,чији је покровитељ Општина Прокупље,додељене су награде најбољим произвођачима вишње,вина и ракије,признања су добили и власници најлепше уређених дворишта и свечано проглашена "Мис вишње" за 2016. годину .

Овом традиционалном скупу воћара присуствовао је велики број мештана Велике Плане и околних села,као и заменик председника Општине Прокупље и председник Организационог одбора манифестације „Дани вишње“ Мирољуб Пауновић и чланови Општинског већа Милица Ерић и Маја Ранђеловић.

Обраћајући се присутнима,Пауновић је нагласио да се чине напори да се доведу инвеститори за изградњу прерађивачких капацитета у циљу усклађивања производње и прераде,као и веће финализације производа.

dv2dv3

– Без обзира на овогодишње тешкоће,које се односе првенствено на ниску откупну цену,верујем да ће током наредних година ситуација са ценом бити боља и да ће воћари имати интереса да раде у својим воћњацима и проширују засаде под вишњом,изјавио је он и додао да су велики допринос у одржавању Сабора дали и мештани Велике Плане.

Жири је одлучио да овогодишњу титулу "Мис вишње" понесе Марија Лазовић. Прва пратиља је Милица Малетић,а друга  Милица Лазовић. Награде за најлепше девојке обезбедили су ресторани "Олимпик","Александар" и "Варошки сокак". Цветне аранжмане девојкама је даривала цвећара "Камелија".

За најбољег овогодишњег произвођача вишње на територији прокупачке општине проглашен је воћар Милош Илић из села Доња Стражава. Овај воћар у свом вишњару данас је убрао око 11 тона квалитетне облачинске вишње. Друго место заузео је Владан Милановић из Велике Плане,а треће Славиша Орловић из Ресинца.

dv4dv5

Драган Малетић из Велике Плане и ове године је потврдио примат у производњи вина,добивши звање најбољег произвођача вина.

Шампион у производњи ракије ове године  је Драган Виријевић. Друго место заузео је Миша Матковић,а треће Бараћ Часлав сви из Велике Плане.

За најбољег произвођача органске хране награду је примио Љубинко Васиљевић из села Горња Речица,а награђен је и произвођач малине Зоран Малетић.

Жири је донео одлуку да су вредне руке Душанке Бићанин уредиле најлепше двориште.

Дипломе и награде награђенима уручили су Мирољуб Пауновић и Милица Ерић,али и Великоплањани  Ненад Томовић и Предраг Јаковљевић.

Богат културно-уметнички програм,састављен од песме и игре у коме су уживали посетиоци манифестације,припремио је КУД “Абрашевић”,који ради у оквиру прокупачког Дома културе.

 

Величина слова: