Семинар за пољопривредне саветодавце
12. децембра 2017.
У сусрет традиционалном Новогодишњем вашару
14. децембра 2017.
Прикажи све

Поезија и фолклор у Дому културе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

abrasevic%20_______%20______%20(1)%20(1)

Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ је за ову недељу припремио богат и саджајан  програм, који ће бити испуњен стиховима и традиционалним српским, народним играма.

Већ вечерас у 18 часова, у клубу ове установе, биће одржано књижевно вече у част песнику Владиславу Петковићу Дису. Ово поетско вече, симболичног назива „ДИСање“, за љубитеље поезије приређују чланови Књижевне омладине Прокупље.

Поштоваоце српске традиције и љубитеље фолклора, Културно-уметничко друштво „Абрашевић“, обрадоваће традиционалним Новогодишњим концертом. Он ће бити одржан сутра у 19 часова и 30 минута, такође у  Дому културе.

Фолклораши су за своје суграђане припремили сплетове игара из Србије, а ово је јединствена прилика да љубитељи народне игре и песме, уживају у умећу вишеструко награђиваног културно-уметничког друштва, какво је прокупачки „Абрашевић“.  

Величина слова: