Veliko interesovanje poljoprivrednika za školu
11. decembra 2014.
Staro i nestalo voće Srbije
15. decembra 2014.
Prikaži sve

Pojačana dežurstva na rekama i jezerima

Tokom božićnog posta potražnja za ribom je izuzetno velika. To je razlog zašto se najveći broj bespravnog ribolova evidentira u ovom periodu. Zbog toga je Ribolovačka služba  DOO „Južna Morava 2“ sa sedištem u Prokuplju pojačala dežurstva na reci Toplici,kao i na Rastovničkom i Bubličkom jezeru.

– Ribokradice tokom božićnog posta najčešće hvataju ribu uz pomoć mreže,čime se nanosi velika šteta ribljem fondu. Do sada smo otkrili skoro 30 metara mreže u reci Toplici u selu Donja Toponica i 400 metara na jezeru Rastovnica,izjavio je ribočuvar Ribolovačke službe „Južna Morava 2“ Dragan Čvorović i dodao da se na ovaj način ulovi i do 300 kilograma ribe. Čvorović naglašava da se ulovljena riba,a reč je uglavnom o beloj ribi,prodaje i na pijačnim tezgama.

– U toku ove godine naša Ribolovačka služba,koja pokriva područje reke Toplice od Kuršumlije do Doljevca,tok reke Jablanice i pojedinih jezera,podnela je blizu 400 prijava protiv lica koja su lovila ribu bez dozvole i sa zabranjenim sredstvima,izjavio je Čvorović i dodao da su pojačali kontrole,naročito u večernjim časovima.

ribocuvar%20Dragan%20Cvorovicd

Veličina slova: