Predstavnici Opštine posetili škole
2. septembra 2014.
Akcija suzbijanja žilogriza
4. septembra 2014.
Prikaži sve

Pojačana kontrola saobraćaja u blizini škola

DSCN6842

Policijska uprava u Prokuplju će u periodu do 15. septembra svakog radnog dana od 7.00 do 19.30 sati,na putevima u blizini škola intenzivirati rad saobraćajne policije.

Cilj ove akcije je veća bezbednost dece prilikom dolaska u školu i odlaska kući,sa posebnom pažnjom na učenike koji prvi put polaze u školu i kojima će posebno biti pružana pomoć.

U zonama škola i na raskrsnicama,na kojima se najčešće kreću učenici,saobraćajna policija će sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju,usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači prema pešacima,a posebno prema deci,kao i otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama škola.

Takođe je predviđeno da,tokom septembra i oktobra,pripadnici saobraćajne policije vrše edukaciju đaka prvaka u svim prokupačkim osnovnim školama,a ukoliko bude potrebno ova akcija biće nastavljena tokom čitave godine.

Iz Policijske uprave Prokuplje apeluju na vozače da poštuju pravila i obaveze u saobraćaju,prilagode brzinu kretanja,pogotovo u zonama škola i na taj način čuvaju svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Veličina slova: