Odlični rezultati prokupačkih ustanova kulture
28. decembra 2017.
Sa dežurnim službama u novogodišnjoj noći
1. januara 2018.
Prikaži sve

Poklon za najmlađe Prokupčane


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

novogodisnja%20prestava

Pozorišna predstava „Pazi šta želiš“ u kojoj su po prvi put igrali polaznici Škole glume Doma kulture, bila je poklon ove ustanove kulture za najmlađe Prokupčane, ali i sve one koji sa decom vole da podele osmeh i radost uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika. Uz najmalađe glumce  na sceni, bili su i oni koji su već odavno  poznati ovdašnjoj pozorišnoj publici. Tijana Petrović se pojavila u ulozi Babe, a Predrag Slavković je igrao lik Dede, dok se u ulozi najomiljenijeg dečijeg lika Deda Mraza pojavio Srđan Baktijarević. Prokupački Dom kulture svake godine, sada već tradicionalno, priprema novogodišnji program za decu. Ovaj put najveći doprionos u tome imali su  polaznici Škole glume, koja radi u okviru ove ustanove.

novogodisnja%20predstavq2

-Uvek je lepo videti mlade glumce koji žele, ali i imaju od koga da uče glumu. Lepo je što u okviru Doma kulture postoji ovakva jedna škola. Treba uključivati mlade u ovakve programe, jer će možda baš oni jednog dana učiti neku drugu decu, kako se ponaša i šta je najvažnije na sceni, istakli su zadovoljni Prokupčani i upitali kada će uslediti repriza ove predstave, kako bi je još jednom pogledali sa gostima koji im dolaze za novogodišnje praznike. 

Predstavu je prema tekstu Jelene Popović ražirala Tijana Petrović.

Ovo je ujedno i novina od osnivanja Dečije scene, koja se poklapa sa osnivanjem Škole glume, u ovoj predstavi po prvi put igraju mali glumci i odrasli.U predstavi „Pazi šta želiš“ najmlađi akteri su pokazali koliko su naučili i kako se snalaze na sceni, ali su i svoje drugare obradovali  nesvakidašnjim, maštovitim poklonom za Novu godinu.

novogodisnja%20predstava3

Najmlađi glumci u predstavi „Pazi šta želiš“, koji su nasmejali i oraspoložili publiku, bili su Zorana Marković, Iva Tonić i Luka Milovanović.  Scenografiju za ovu predstavu potpisuje Milan Ilić, kostime je uradila Danijela Stević, majstor svetla je bio Dragan Babić, a tona Vladan Milutinović.

Među brojnom publikom u pozorišnoj sali Doma kulture, premijeri predstave „Pazi šta  želiš“, prisustvovala je i većnica za kulturu Milica Erić.

 

Veličina slova: