Borba protiv trgovine ljudima
21. aprila 2015.
MOK
23. aprila 2015.
Prikaži sve

Poljoprivredi više novca iz budžeta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Seliste%205 Seliste%201

Poljoprivrednici lepo vreme koriste da intenziviraju radove na svojim njivama i voćnjacima. Sa kojim problemima se tokom rada suočavaju poljoprivrednici,jedan je od razloga posete predsednika Opštine Prokuplje Miroljuba Paunovića sa saradnicima pojedinim poljoprivrednim gazdinstvima. U selu Selište posetili su poljoprivredno gazdinstvo Dragomira Erakovića. Ovaj 25-godišnji Prokupčanin opredelio se za rad u stočarstvu. U svojim štalama trenutno ima 40 ovaca i 10 koza.

– Poljoprivreda je oblast koja ima perspektivu i zbog toga sam se opredelio da se bavim stočarstvom. Broj ovaca i koza planiram u narednom periodu da povećam. Od prodaje jagnjadi,sira i kozjeg mleka mogu se obezbediti uslovi za život,rekao je Eraković i napomenuo da hranu za stoku obezbeđuje sa pašnjaka koji se prostiru na površini od blizu 10 hektara.

On napominje da će mu znanje stečeno na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju dobro doći i će ga primenjivati na svojoj ekonomiji.

– Lokalna samouprava planirala je da izdvoji više novca za poljoprivredu u odnosu na raniji period. Planirano da se za razvoj i unapređenje poljoprivrede izdvoji ukupno 23 miliona dinara,izjavio je predsednik Paunović i rekao da oni pridaju veliki značaj ravnomernom razvoju svih seoskih sredina.

Prema njegovim rečima,dobro je kada se mladi i školovani ljudi opredele za rad u nekoj od grana poljoprivrede i da bi se na primeru Dragomira Erakovića trebalo ugledati mnogi koji nemaju posla u gradu,a imaju uslove da rade na svojim imanjima.

– Iz Budžetskog fonda za razvoj stočarstva planirano je da se izdvoji tri miliona dinara,dva miliona za subvencije poljoprivrednicima,15,5 miliona za atarske puteve i dva miliona dinara za naknadu za protivgradne strelce. Za adaptaciju protivgradnih stanica planirano je da se izdvoji 200 hiljada dinara,a uređenje vodotokova drugog reda 400 hiljada dinara,rekao je rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Opštine Prokuplje Srđan Stamenković.

Tokom posete selu Đurovac predsednik Paunović sa saradnicima posetio je poljoprivredno gazdinstvo Miodraga Grujičića i tom prilikom prisustvovao  setvi kukuruza.

Seliste%202 Seliste%206 

Veličina slova: