Песници из Алексинца гости Културног лета
26. јуна 2017.
Културно лето се захуктава
28. јуна 2017.
Прикажи све

Понос и будућност Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prp%201

Општина Прокупље је и ове године организовала свечани пријем за ђаке генерације,вуковце основних и средњих школа и награђене на републичким такмичењима у школској 2016/17.години.

Књигама и захвалницама  је награђено 250 ученика,носиоца ових великих признања,што најбоље говори о томе колико је наша општина богата вредним и талентованим младим људима.

prp%202

-Драга децо,ви сте понос нашег града и његова будућност. Сви ми морамо да поштујемо ваш уложени труд у освајању знања,ваше прегалаштво и одрицање на победничком путу. Сигуран сам да овај успех дугујете својим професорима,али и родитељима,који су вам све време били подршка и чији сте ви,највећи понос. Данас смо овде како бисмо истакли ваш успех и вас као најбоље ђаке и узор свима нама,јер наша је обавеза да истичемо најбоље и да вас,као такве,узимамо за пример генерацијам које долазе,рекао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић честитајући ученицима на постигнутим резултатима и успеху.

Он је додао да се Општина Прокупље свих ових година труди да помогне младима у учењу и да средствима која издваја,настоји да им буде подстицај у њиховом даљем школовању и професионалном напредовању.

vukovci

-Ви сте име нашег града пронели и репрезентовали у најлепшем светлу широм Србије,али за вас и за Прокупље се чуло и ван наших граница. Зато имамо обавезу да вам,када завршите своје школовање обезбедимо услове да се вратите у свој град и у њему живите и стварате,али да се њиме и поносите,као што се он сада поноси вама,нагласио је Пауновић на пријему у част најбољих ђака нашег града.

prp%204

Ове године по први пут Општина Прокупље је учествовала на Играма пријатељства у Словенији и постигла запажен успех. Екипа коју су чинили најбољи ђаци и спортисти прокупачких школа на достојан начин је представљала не само Прокупље,већ и Србију. Овом приликом и њима и донаторима који су им омогућили одлазак на ово такмичење уручене су захвалнице.

prp%205

Свечаном пријему,поред директора школа,родитеља и професора награђене деце,присуствовали су и начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић и већници Општине Прокупље.

prp%206

 

Величина слова: