Žilogriz smanjuje površine pod voćem
18. maja 2016.
Prokupački poljoprivrednici na Sajmu poljoprivrede
20. maja 2016.
Prikaži sve

Poruka ljubavi i slobode

plamen%201

Učesnici međunarodne „Trke mira“ prošli su ove godine i kroz Prokuplje. Trkače iz desetak zemalja sveta je na platou ispred sportske hale pozdravio predsednik opštine Miroljub Paunović,navodeći da je Prokuplje počastvovano što može da ugosti aktere ove prepoznatljive međunarodne manifestacije.

– Prokuplje ima čast da se pokaže kao domaćin ove veličanstvene međunarodne manifestacije. Svetska trka mira simbolizuje ljudsku težnju za mirom i jedinstvom,težnjom za srećnijim i harmoničnijim svetom. Želja nam je da i mi Topličani svojim učešćem pošaljemo poruku sloge,ljubavi i tolerancije van granica Srbije. Zadatak lokalne zajednice i društva uopšte je da prikazuje i prenosi pozitivne obrasce ponašanja,pozitivne sisteme vrednosti,jer vaspitanje i odgajanje naših najmlađih članova je jedina sigurna investicija. Upravo iz tih razloga smo sa radošću dočekali da svojoj omladini omogućimo zadovoljstvo da oseti duh zajedništva i sloge,rekao je Miroljub Paunović predsednik Opštine Prokuplje.

Međunarodna „Trka mira” se organizuje od 1987. godine s ciljem da promoviše međunarodno prijateljstvo i razumevanje. U proteklih 29 godina baklja mira koju simbolično prenose učesnici obišla je 163 države.

Ukupna dužina ovogodišnje trase je više od 60.000 kilometara,a evropski ogranak Trke je svoj put dug od oko 25.000 kilometara započeo u Portu 24. februara. Na putu do cilja u Rimu,8. oktobra,Trka će proći kroz svih 49 evropskih zemalja.

plamen%202

 
Veličina slova: