Očekuju se dobri prinosi
18. septembra 2014.
U cilju očuvanja kulturnog nasleđa
20. septembra 2014.
Prikaži sve

Posao za lica sa invaliditetom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Nacionalna služba za zapošljavanje je u okviru javnih radova obezbedila posao za 38 lica sa invaliditetom,na period od tri do šest meseci,koja će biti zaposlena u javnim preduzećima i udruženjima građana.

Prema rečima direktora NSZ Filijala Prokuplje Milutina Kostića privatni poslodavci nisu zainteresovani za zapošljavanje invalida,bez obzira što  dobijaju subvencije i povoljne uslove za to.

U okviru aktivnih mera zapošljavanja aktuelno je i samozapošljavanje lica romske nacionalnosti,međutim,samo jedno lice se prijavilo na ovaj konkurs na osnovu kojeg NSZ dodeljuje subvencije u iznosu od 160.000 dinara.

U toku je i konkurs za samozapošljavanje nezaposlenih lica,koje takođe država subvencionira sa 160.000 dinara. Za ovaj vid zapošljavanja vlada veliko interesovanje,ali su ove godine subvencije znatno smanjene zbog nedostatka sredstava.

Na teritoriji Topličkog okruga evidentirano je preko 15.000 nezaposlenih,od kojih je skoro polovina Prokupčana. Na evidenciji NSZ Filijala Prokuplje,sa fakultetskom diplomom posao čeka 379 lica,od kojih je 14 nezaposlenih lekara.

Najveći broj nezaposlenih je sa završenom srednjom školom,dok najbolju strukturu lica koja čekaju posao ima opština Blace. 

Veličina slova: