O G L A S – konkurs za dva izvršioca
1. februara 2013.
Koncert mladih u Muzeju
6. februara 2013.
Prikaži sve

Poseta državnog sekretara Dragana Stevanovića


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

           Državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović posetio je Opštinu Prokuplje i u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave upoznao se sa trenutnom situacijom u Opštini.

            Prema rečima Stevanovića cilj ovog sastanka je sagledavanje problema u radu lokalne samouprave,upoznavanje sa resursima kojima Opština raspolaže,kao i smernice za promene koje sami čelnici treba da sprovedu kako bi dali doprinos sveukupnim započetim promenama u Srbiji.

            – U Opštini Prokuplje,nažalost,situacija je izuzetno teška. Pre svega zbog velikog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji,što je veliki teret za njen budžet. Država i lokalna samouprava će morati zajedno da rešavaju taj problem – istakao je Stevanović.

DSC_7452

           Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom razgovaralo se i o potencijalnim projektima,koje će država i ministarstva podržati. U tom smislu,Stevanović je pomenuo otvaranje pogona fabrike „Iguana“,koji bi uposlio preko hiljadu radnika,a razgovori sa investitorom tog projekta biće nastavljeni ove nedelje. Razgovaralo se i o mogućnostima definisanja industrijske zone u Prokuplju i o koracima kojima će se krenuti u realizaciju ovog projekta.

            – Ne želim da dajem obećanja,ali ćemo dati sve od sebe da oni projekti koji imaju ekonomsku opravdanost budu podržani od strane države i nadležnog ministarstva. Nadam se da ćemo u ovoj godini ostvariti planove,s obzirom da postoji volja i opredeljenost rukovodstva da se stvari u Prokuplju menjaju,a vreme će pokazati  rezultate našeg zajedničkog zalaganja – rekao je državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović.

DSC_7459

 

Veličina slova: