Превентивна акција „Матура“
17. маја 2017.
Потребна додатна прихрана пчела
19. маја 2017.
Прикажи све

Потребна додатна заштита


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vocnjak1

Нестабилне временске прилике праћене честим падавинама разлог су што воћари треба додатно да приступе заштити у својим воћним засадима. Појава монилије на петељкама вишње и шљиве,воћа које се на територији прокупачке општине налази на површини већој од 4.100 хектара,проузрокују опадање плодова,а касније и трулежи.

– Кишовито време и изузетно висока влажност узрок су многих биљних болести. Због тога су неопходна додатна третирања воћњака. Засаде под вишњом и шљивом потребно је третирати препаратима на бази каптана,изјавила је саветодавац за заштиту биља у Пољопривредно стручној служби Прокупља Снежана Јовић и додала да због појаве биљних ваши треба применити одговарајуће препарате.

Према њеним речима у засадима јабука препоручује се употреба препарата на бази пропиконазола ради сузбијања појаве чађаве краставости плодова и пепелнице.

– Пољопривредници би пре употребе препарата за заштиту биља требали да се консултују са стручњацима како би знали који препарат да користе,како и на који начин да га примене,рекла је Снежана Јовић.   

Величина слова: