Задовољни житељи улице Бранка Ћопића
16. новембра 2017.
Спортски викенд
20. новембра 2017.
Прикажи све

Потребна стална едукација


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

edukacija%2022

Радионицу, коју су на школској економији  заједнички организовали Пољопривредно стручна служба Прокупљe и Пољопривредна школа Радош Јовановић Сеља, посетио је др Драган Раковић из Инстутута за примену науке и технологије у пољопривреди из Београда.

Доктор Раковић је овом приликом присуствовао предавању о радовима који се током новембра обављају у воћњацима.

– Током године свака ПСС  у Србији треба да организује 23 радионице.  Са организацијом и реализацијом данашње радионице, а посебно практичним делом, могу бити у потпуности задовољан, изјавио је Раковић и нагласио да је првенствени задатак Института за примену науке и технологије у пољопривреди едукација саветодаваца у ПСС и младих пољопривредника.

edukacija%2034

Према његовим речима стална едукација и примена нових научних достигнућа у свим гранама пољопривреде је неопходна да би били конкурентни на тржишту.

Саветодавац за воћарство и виноградарство у прокупачкој ПСС Дејан Тонић нагласио је да су се у оквиру радионица ученици упознали са радовима у воћњацима током новембарских дана.

edukacija55

-Основна обрада земљишта, ђубрење, заштита стабала и резидба, биле су теме данашње радионице, изјавио је Тонић и додао да у најскорије време треба  обавити и зимско прскање.

Професорка Пољопривредне школе Милијана Стојановић нагласила је да су се ученици практично упознали са пословима у воћњацима за ово доба године.

edukacija%2033

-Изузетно је добро што школа и ПСС из годину у годину проширују своју сарадњу од које највише користи имају ученици, изјавила је Стојановић и нагласила да ђаци на овај начин проверавају и обнављају постојеће знање.    

Величина слова: