Ужи избор за Драинчеву награду
24. јула 2017.
Вечерас Орвел за Прокупчане
26. јула 2017.
Прикажи све

Потребно додатно образовање и обука

zik%201

Друштво Рома из Прокупља организовало је састанак на којем је Божидар Јовановић из Ромског образовног фонда из Будимпеште говорио о додатном образовању и могућностима бржег запошљавања Рома.

Он је нагласио да ромска популација,због недостатка адекватне школске спреме,тешко налази запослење.

– Један од циљева образовног фонда је да финансира додатно школовање,преквалификацију,доквалификацију и обуку Рома за одређена занимања. Након школовања ова циљна група лакше и брже би долазила до посла,рекао је Јовановић и додао да би већ почетком августа требала да крене обука за пекаре,руковаоце пољопривредних машина,браваре,вариоце и друга занимања.

Ромима Прокупља он је препоручио да се што више укључе у реализацију овог пројекта из разлога што ће на тај начин стећи знање и вештину за одређене послове.

Председник Друштва РомаДејан Живковић истакао је да се за додатно школовање и обуку,које ће се обавити у прокупачким средњим школама и приватним фирмама,пријавио велики број кандидата.

– Пољопривредна школа Радош Јовановић Сеља спремна је и да током лета организује додатно школовање и обуку Рома за одређена занимања,изјавила је ментор ромске националности проф Татјана Ранђеловић  и додала да се за занимање пекара пријавило већ 10 кандидата.

Власници појединих малих фирми изразили су жељу,да након додатног школовања и обуке,запосле одређен број припадника ромске националности. 

zik%202

Величина слова: