Šansa za srednjoškolce i profesore
23. februara 2017.
Svečana akademija u čast topličkim ustanicima
26. februara 2017.
Prikaži sve

Potrebno prijaviti samo promene


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

domcinstva

Na osnovu Zakona o izmenama i dopuni Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju propisano je da se u 2017. i 2018. godini neće vršiti obnova registracije  poljoprivrednih gazdinstava koja su bila registrovana tokom prošle godine.

U Obaveštenju Uprave za trezor-filijala u Prokuplju,koja je dostavljena svim Opštinskim upravama Topličkog okruga,navodi se da je obaveza nosioca gazdinstva da ovoj ustanovi u roku od 30 dana prijavi samo nastale promene koje se odnose na zemljišni fond,biljnu proizvodnju i životinje. Za razliku od prethodnih godina,kada su prijave dostavljane do kraja marta,ove godine poljoprivrednici to mogu da urade tokom cele godine.

Gazdinstva koja ne prijave promenu zadržaće stanje od prošle godine.

– Gazdinstva koja su pasivna zbog neobnovljene registracije u 2016.godini zadržavaju ovaj status dok ne izvrše promenu,navodi se u Obaveštenju i ističe da se dokumentacija za promenu podataka na gazdinstvima dostavlja lično ili poštom isključivo Upravi za trezor kod koje je upisano gazdinstvo,a ne Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine ili Upravi za agrarna plaćanja. 

Veličina slova: