Обележен Светски дан без дуванског дима
31. маја 2017.
Акција уређења паркова
2. јуна 2017.
Прикажи све

Потврђено пријатељство Прокупља и Кочевја


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

koce%20deca%201

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и већница за образовање и спорт Маја Ранђеловић,организовали су пријем за ученике основних и средњих школа који ће сутра  отпутовати у побратимљену општину Кочевје у Словенији.

-Желим да изразим задовољство што смо се окупили због једног веома лепог повода,а то је позив наших пријатеља из Кочевја за учешће на спортској манифестацији „Игре без граница“,где ће нашу општину представљати 18 младих спортиста који су уједно и одлични ученици основних и средњих школа. Традиционално пријатељство и успешна  дугогодишња сарадња између општина Кочевје и Прокупље,прошле године озваничена је потписивањем  Повеље о братимљењу,а на нама је да све те вредности негујемо и преносимо будућим генерацијама,рекао је председник Симоновић.

koce%20deca%202

Овом приликом ученицима који су на пријем дошли са родитељима,уручена је спортска опрема,тренерке,мајице,шортсеви и качкети у којима ће  представљати своју општину и такмичити се са младима из Енглеске,Немачке,Аустрије и Италије.

Са младим спортистима ће сутра у Кочевје кренути и председник Општине Александар Симоновић,члан Општинског већа Маја Ранђеловић и професор физичке културе Миладин Радоичић.

Већница Ранђеловић је овом приликом истакла да ће ученици  поред спортских надметања имати прилику за нова пријатељства,упознавање културе,дружење и да ће пут у побратимљену општину Кочевје бити за њих јединствено искуство.

koce%20deca%203

-Општина Прокупље обезбедила је сву потребну спортску опрему за наше ученике који ће учествовати у „Играма без граница“.  Уз помоћ пријатеља обезбедили смо храну,воду,слаткише и лекове,а сваки ученик  добио је по 3 200 динара за свакодневне трошкове,казала је већница Ранђеловић.

Делегација Општине Прокупље креће за Кочевје сутра у 5 часова из општинског дворишта.

koce%20deca%204

Величина слова: