Koncert srpskih i ruskih umetnika
4. novembra 2015.
Prihvaćen projekat Opštine Prokuplje
6. novembra 2015.
Prikaži sve

Praksom stiču novo znanje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

stalac%202

U sklopu realizacije nastavnog plana i programa učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” obišli su rasadnik u Stalaću,preduzeće “Vino-Kalem” u Velikoj Drenovi kod Trstenika,farmu krava mlekare “Lazar” iz Blaca i farmu ovaca na obroncima Kopaonika.

Tokom boravka u rasadniku i vinariji učenici,koji se školuju za zanimanje poljoprivredni tehničar upoznali su se sa svim fazama i novinama u proizvodnji voćnih sadnica,ruža i loznog kalema,kao i tehnologiji proizvodnje vina i alkoholnih pića.

Profesori škole Goran Đorđević i Slobodan Krsmanović izjavili su da se u poslednje vreme sve više posvećuje pažnja praktičnom delu nastave.

-Obilazeći ugledna poljoprivredna domaćinstva,farme,rasadnike i firme koje prerađuju poljoprivredne proizvode učenici se na praktičan način upoznaju sa novim i savremenijim tehnologijama rada,rekli su profesori i naglasili da tokom obavljanja praktičnog dela nastave đaci proveravaju postojeće i stiču nova znanja.  

stalac

Veličina slova: