Гест за сваку похвалу
3. фебруара 2016.
Регистрација и обнова газдинстава креће од 1.марта
5. фебруара 2016.
Прикажи све

Предавања о превенцији рака грлића материце


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

preavanje%20u%20medicinskoj%20skoli predavanje%20medicinska%20skola2

На основу података Дома здравља број оболелих жена од рака грлића материце у Прокупљу из године у годину расте. Тим поводом,а у оквиру обележавања 10. Европске недеље превенције рака грлића материце,Дом здравља Прокупље организовао је предавања,која су одржана под слоганом „Буди одговорна“ у Медицинској школи „Др Алекса Савић“.

Низом предавања,које је одржала гинеголог др Оливера Ранђеловић,упозорено је на стравичне статистичке податке да у Србији свакога дана најмање једна жена умре,а четири оболе од ове опаке болести.

– Циљ оваквих предавања је подизање свести жена о значају редовних гинеколошких прегледа у превенцији ове болести,што би утицало на смањење високе стопе смртности од рака грлића материце,истакла је др Ранђеловић.

 Да је број оболелих жена из године у годину  у сталном порасту,говоре и подаци Дома здравља у Прокупљу,према којим је у 2014. години регистровано  шест оболелих жена,док је у 2015. години тај број двоструко већи.

Величина слова: