Raspisan Konkurs za Svetosavsku povelju
3. januara 2018.
Načelnik Topličkog okruga sa novinarima
5. januara 2018.
Prikaži sve

Predsednik darivao prvorođenu bebu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

beba4

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović  danas je u prokupačkom porodilištu Opšte bolnice „ Dr Aleksa Savić” posetio majku prvorođenog deteta u 2018.godini iz prokupačke opštine i tradicionalno joj  uručio novčanu poklon čestitku  u iznosu od 60 hiljada dinara.

-Jedan od najlepših trenutaka u mom predsedničkom radu je darivanje prvorođene bebe,  izjavio je  Simonović dodavši da se svakoj porodici koja dobije prvo dete u toku godine iz budžeta opštine Prokuplje dodeljuje po 15 hiljada dinara.

beba1

Prema njegovim rečima Opština Prokuplje pokrenuće  inicijativu da se ta sredstva u drugoj polovini ove godine isplaćuju i majkama koje rode drugo dete.

Dvadesetpetogodišnja  majka prvorođene bebe Dragana Jončić, koja je rodila muško dete težine 3,8 kilograma, a dužine 53 centimetra, zahvalila se predsedniku prokupačke opštine na poklonu i Apoteci  koja je takođe darivala novorođenče  kompletnom bebi opremom.

beba2

-Jedan od prioriteta našeg rada je da, u saradnji sa ministarstvima i lokalnom samoupravom, obezbedimo optimalne uslove za  rad našim lekarima i medicinskom osoblju, kao i dobre uslove lečenja  svim  našim  pacijentima , izjavila je direktorka  bolnice Snježana Arsić dodavši da će i rukovodstvo te zdravstvene ustanove  tradicionalno za Božić, takođe,  darivati prvorođenu  bebu.

U porodilištu prokupačke Bolnice u protekloj 2017.godini  rođeno je 655 beba iz svih topličkih opština, što je nešto manje u odnosu na 2016.godinu.  

Veličina slova: