Revija epske poezije
19. februara 2015.
Osnovano Udruženje srpsko-francuskog prijateljstva
23. februara 2015.
Prikaži sve

Predsednik obišao radove na koritu reke Toplice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović obišao je radove na koritu reke Toplice. Radovi se obavljaju uzvodno od železničkog mosta u dužini od 1.500 metara. Sredstva u iznosu od 4.716.981 dinara obezbedila je Vlada Republike Srbije.

– Na osnovu Uredbe Vlade Srbije o utvrđivanju državnog programa obnove oštećenih objekata za uređenje vodotoka,vodnih objekata za zaštitu od poplava,erozije i bujica i vodnih objekata za odvodnjavanje,pristupilo se sanaciji i čišćenju reke Toplice,izjavio je predsednik Paunović i dodao da su prošlogodišnje majske poplave nanele štetu privrednim i industrijskim objektima,poljoprivredi i imovini građana u iznosu od 64 miliona dinara. Prema njegovim rečima,dve trećine gradskog groblja nalazilo se tada pod vodom.

– U cilju zaštite od poplava,kao i zaštite ljudskih života i materijalnih dobara,nastojima da što bolje uredimo korito reke Toplice,objasnio je Paunović i dodao da je izvođač radova Vodoprivredni centar „Morava“ iz Niša. Završetak radova na Toplici planiran je do kraja juna ove godine.

DSCN5805 

Veličina slova: