Radno angažovanje korisnika socijalne pomoći
4. decembra 2014.
Svakodnevna kontrola akumulacije „Bresnica“
8. decembra 2014.
Prikaži sve

Predsednik Opštine Prokuplje posetio stočare


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

        d_t_%201                    d_t_2

Predsednik i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i Ilija Đedović i direktor Fonda za unapređenje stočarstva Milisav Brajković posetili su ugledne stočare u selima Donja Trnava i Tulare.

U razgovoru sa stočarima Vladom Mledenovićem iz Donje Trnave i Ljubišom Nedeljkovićem iz Tulara Paunović je rekao da lokalna samouprava,u granicama svojih finansijskih mogućnosti,nastoji da pomogne razvoj i unapređenje svih oblasti poljoprivrede.

– Uz pomoć Fonda za unapređenje stočarstva Opštine Prokuplje nedavno su,pod određenim kriterijumima,stočarima dodeljene četiri steone junice i 16 teladi. Do kraja ove kalendarske godine planirano je da se dodeli još devet junica,izjavio je Paunović i dodao da su sredstva u iznosu od skoro 2,7 miliona dinara za kupovinu ove krupne stoke delom obezbeđena iz budžeta Opštine,a delom iz Fonda za unapređenje stočarstva.

Kupovinom i dodelom krupne stoke nastoji se da se poboljša rasni sastav i poveća broj junica i teladi. Predsednik Opštine je naglasio da se za narednu godinu planira povećanje obima sredstava koji će se izdvajati za poljoprivredu.

– Sa kupovinom i dodelom krupne stoke uglednim stočarima nastavićemo i u narednoj godini,izjavio je direktor Fonda Brajković i dodao da oni,u realizaciji svojih programskih aktivnosti,imaju svestranu podršku i pomoć rukovodstva lokalne samouprave.

Zahvaljujući se rukovodstvu Opštine Prokuplje na poseti,stočari Vlada Mladenović i Ljubiša Nedeljković izrazili su uverenje da ovo neće biti poslednja podela steonih junica i teladi i da se na ovaj način,pored ostalog,može  povećati stočni fond.     

        tul                    tul%201

Veličina slova: