Одржан кошаркашки турнир пионира
15. септембра 2015.
Обележена годишњица формирања Удружења
17. септембра 2015.
Прикажи све

Председник примио чланове Абрашевића


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 frupna%20sa%20predsednikom%20i%20milicom

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већница за културу Милица Ерић организовали су пријем за чланове КУД „Абрашевић“ поводом њиховог недавног успеха у Бугарској.

-Имам велику част и задовољство да вам и званично честитам на освојеном првом месту на Међународном фестивалу фолклора у Бугарској. Ово је заиста високо признање ако се зна да је на фестивал учествовало око 300 фолклорних ансанбала из 25 земаља из Европе и света,рекао је председник Пауновић поздрављајући чланове „Абрашевића“.

Он је додао да је упознат са чињеницом да је прошлогодишњи победник фестивала био фолклорни ансамбл „Баљшој театар“ из Русије и да управо то говори колико је велики и важан њихов успех,који су остварили високим уметничким квалитетом ,што је тамошњи жири чији су критеријуми у оцењивању свакако високи,умео да препозна и награди.
 
-Поносимо се вама,јер сте ово високо признање донели нашем граду и захваљујући вама опет се чуло за ово мало место,које је уствари велико јер има одличне уметнике. На овај начин ви сте били најбољи амбасадори нашег града и општине Прокупље,нагласио је Пауновић.
folkolor%20milica folklor%20predsednik
 
Већница за културу Милица Ерић није крила задовољство што је у прилици да честита овим младим људима на огромном успеху,истакавши да се поноси њиховим успехом и   Домом културе под чијим окриљем ради „Абрашевић“, јер је за њега вежу врло лепе успомене из периода када је радила у њему.
 
-Ослањајући се на традицију дужу од једног века ви поносно чувате дух изворности у народном стваралаштву и негујете праве вредности,а у својим наступима имате посебно место за топлички крај и његово културно благо и заоставштину,нагласила је Ерић,уручујући члановима фигуре у народним ношњама,које представљају скромну  честитку за успех који су постигли.
 
Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић је подвукао и то да је локлна самоуправа из својих скромних средстава издвајала одређена средства потребна за рад „Абрашевића“,додајући да зна да то није довољно,али је обећао да ће се потрудити да њихов рад буде сагледан кроз одређену ставку у буџету,тако да ће наредне године добити више новца.
     
Величина слова: