Zadovoljni postignutim rezultatima
18. septembra 2015.
Profesionalna itransparentna podrška medijima
22. septembra 2015.
Prikaži sve

Predsednik Srbije posetio Blace


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 predsednik1 predsedni2

U selu Grgure kod Blaca održana je 6. po redu manifestacija pod nazivom Selo slavi šljivu.Tradicionalnu privredno-kulturnu manifestaciju,kao i prethodnih godina,posetio je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sa saradnicima. Manifestaciji su,pored više hiljada posetilaca iz sve četiri opštine Toplice, prisustvovali i ambasadori Ruske Federacije,Kine i Belorusije i otpravnica poslova ambasade Venecuele,predstavnici političkog,privrednog i kulturnog života Toplice,narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Prokuplja dr Darko Laketić,načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović i rukovodstvo prokupačke lokalne samouprave koje je predvodio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

pozdrav predsednik%20govori

– Ja sam predsednik Srbije na kratko a prijatelj sela Grgure za večito,tako da ćete morati da me trpite i kada mi istekne mandat. Ono što vi slavite je slava radu. Neću da vas zaboravim sve dok radite i proizvodite. Znam ja muke našeg seljaka jer i sam radim u svom selu kada imam slobodnog vremena. Sadite voće i proizvodite zdrave plodove,bez upotrebe pesticida. To je naša perspektiva. Srbija će za dve godine biti prosperitetna zemlja u kojoj će narod bolje živeti nego što je to sada slučaj,rekao je predsednik Nikolić i dodao da svako treba da voli svoje selo,kao što on voli svoje Bajčince.

Mnogobrojnim građanima u ime organizatora opštine Blace i MZ Grgure obratio se i predsednik blačke opštine Ivan Burgić.

– Po proizvodnji šljive blačka opština nalazi se na prvom mestu u Srbiji. Dobro je što su manifestaciju,pored mnogobrojnih privrednika,posetili i ambasadori najvećih zemalja sveta. Svim gostima predočili smo mogućnosti podizanja novih zasada šljive i drugog voća,kao i uspostavljanja poslovnih odnosa sa investitorima i kupcima iz zemlje i inostranstva,rekao je Burgić i naglasio da je ova manifestacija održana zahvaljujući Borivoju Peroviću,načelniku Odeljenja za obezbeđenje predsednika Srbije,rodom iz Grgura.

predsednik%20diplomate%2011 predsednik%20nasi

Predsednik Nikolić obišao je proizvodne pogone destilerije M I M I” u Blacu gde je razgovarao sa privrednicima Toplice.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Prokuplja dr Darko Laketić napominje da je dobro što u poslednje vreme mnogi ministri i službenici iz Vlade Srbije dolaze u Toplicu.

– Da Vlada Srbije želi ravnomeran razvoj svih krajeva dokaz je i poseta predsednika Republike Tomislava Nikolića,kao i mnogih ministara i državnih sekretara opština Topličkog upravnog okruga.I pored teške ekonomske situacije,ne samo u našoj zemlji,nego i u svetu,Vlada Srbije nastoji da svojim radom i mnogim merama privuče inostrane investitore,  da svoj kapital ulaže u proizvodne pogone u našoj zemlji. Sigurno je da će planirana izgradnja auto-puta Niš-Priština mnogo značiti za sve opštine Toplice. Izgradnjom ovog auto-puta privreda će dobiti veći zamah,biće otvorena nova radna mesta,a samim tim i standard stanovnika će biti veći,rekao je Laketić i dodao da su mogućnosti privrednog razvoja u Toplive nedovoljno iskorišćeni  i da treba učiniti sve da se pokrenu privredni tokovi.

 Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović naglašava da su privrednici Toplice predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predočili razvojne mogućnosti ovog dela naše zemlje i teškoća sa kojima se susreću u svom radu.

predsednik%20masine predsednik%20rucak

– Privrednici Toplice predsednika Nikolića upoznali su sa privrednim aktivnostima i mogućnostima daljeg razvoja. Poznato je da je prokupačka opština po proizvodnji oblačinske višnje prva u Srbiji. Mogućnosti za razvoj i unapređenje drugih grana privrede postoje. Lokalna samouprava,u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima,čini sve da privuče što veći broj domaćih i inostranih investitora. Mogućnosti za razvoj drugih grana privrede,osim poljoprivrede,postoje ne samo u Prokuplju,nego i u drugim opštinama Topličkog upravnog okruga,rekao je Paunović i dodao da je dobro što ovaj deo Srbije u poslednje vreme posećuju mnogi državni službenici iz Beograda i ambasadori.

U kulturnom delu programa nastupila je pevačica Dragana Mirković,Milan Topalko,Alter ego bend i KUD iz Trstenika. 

Veličina slova: