Бесплатан упис у библиотеку
26. децембра 2016.
Oдржана седница Штаба за ванредне ситуације
28. децембра 2016.
Прикажи све

Представљен нови број ТОК-а


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 tok%2027_121

Нови,53. број часописа за књижевност,културу и друштвена питања ТОК,синоћ је представљен прокупачкој читалачкој публици. Међу бројним љубитељима писане речи,подршку уредништву овог часописа пружила је и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић. 

– Захваљујем се уредништву и редакцији ТОК-а на истрајности и континуитету излажења овог важног часописа,али и свим књижевним ствараоцима. Најпре оним старијим и афирмисаним,а потом и оним млађим,којима поручујем да следе њихов пут,рекла је на промоцији Тока Ерић.

tok22%2027_12 tok%203%2027_12

Директорка Дома културе Тијана Петровић овом приликом је изразила задовољство због дугогодишњег постојања овог прокупачког часописа.

– Поносим се тиме што нам наши суграђани дају разлог да кроз часопис ТОК трајемо толико година,а то дугујемо,како вредном уредништву,тако и локалној самоуправи,истакла је Петровић.

Поред сталних рубрика,које су увек радо читане,странице овог броја испунили су редови о истакнутом културном и друштвеном раднику,књижевнику и новинару Драгану Борисављевићу,који је и сам био део овог важног прокупачког часописа,али и целокупног културног и књижевног живота Топлице. Омаж посвећен њему написали су Драгољуб Мирковић,Срђан Живковић и Драган Огњановић.

tok2%2027,12 tok%204%2027_12_

Као посебно важно у овом броју ТОК-а издвојен је и наставак текста Небојше Анђића,у коме су на једном месту прикупљене све чињенице о школству у Топлици. Рубрика „Прокупачки афористички кутак“,која излази по први пут у овом броју,сасвим сигурно ће наћи пут до својих читалаца и бити добро прихваћена.

– Сваки број традиционално посвећујемо нашој важној песничкој манифестацији „Драинчеви сусрети песника“,те је тако било и овај пут. У овом броју нашле су се песме Андреја Јелића Мариокова,Радосава Стојановића и Владимира Јагличића,које су посветили овим сусретима,који се у част великог Драинца већ пола века одржавају у нашем граду,истакао је говорећи о новом 53. броју часописа ТОК главни и одговорни уредник Драган Огњановић.

И љубитељи поезије неће бити ускраћени за своју омиљену рубрику,у којој су објављени стихови већ афирмисаних топличких стваралаца под називом „Овде је небо моје“,као ни за стихове који долазе од млађих песничких снага из Књижевне омладине Прокупље,подмлатка Књижевног друштва „Раде Драинац“.

Овај број,у коме ће сваки читалац сасвим сигурно наћи садржај који ће окупирати његову пажњу,садржи и есеј алжирског писца Кадеда Јасина. Њиме часопис ТОК показује да се не бави само топличким ствараоцима и њиховом афирмацијом,већ да промовише и својим читаоцима нуди текстове песника и прозних писаца који нису са подручја Прокупља и Топлице.   

Величина слова: