Састанак Oдбора за обележавање градске славе
17. јуна 2015.
Професорски дани пуни љубави према деци
19. јуна 2015.
Прикажи све

Представљен нови роман Сибина Шовића

1%20b 1f

У Народном музеју Топлице прокупачки писац Сибин Шовић представио је свој седамнаести роман под називом „Политикино дете“. Ово је први роман у коме је Шовић проткао дневнополитичку ноту и свог јунака оденуо у политичког активисту.

– Његов јунак је заведен обесмишљеном делатношћу,односно политиком. Површан је и не схвата идеологију коју заступа. Једном речју,он је послушник и губитник,јер због личне амбиције,која није заснована на квалитету,долази у сукоб са свима,па чак и најближима,речено је на промоцији о овој књизи.

Политика и политиканство је тема којом се Сибин Шовић  по први пут бави. Он свог јунака због личног интереса,високе функције и лагодног живота,који жели да има,окреће и против љубави.

– Данас је тако,многи млади људи заведени политиком желе да кроз њу остваре оно што не могу кроз живот,школујући се на нормалан и редован начин. Ово је порука младим људима да се не руководе циљевима мог јунака,истакао је Сибин Шовић,додајући да му је намера и циљ да кроз своје романе негује и сачува српски језик.

Величина слова: