Завршетак платоа Дома културе пре рока
16. децембра 2017.
Нови атарски путеви
19. децембра 2017.
Прикажи све

Прекогранична сарадња са Бугарском


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bugarska

-Разлог зашто смо за партнера за прекограничну сарадњу изабрали Oпштину Мирково из Бугарске jе што су они у последњих пет година кроз многе пројекте добили највише средстава у њиховој земљи  из фондова Европске уније, изјавио је председник Општине Прокупље Александар Симоновић током разговора са делегацијом бугарске општине коју је предводила председница Oпштине Мирково Цеца Јотина.

Током боравка у Прокупљу делегације су разговарале о успостављању сарадње на изради пројеката који се финансирају из европских фондова.

-Искуства у изради пројеката од партнера из бугарске општине добро ће нам доћи. Сигуран сам да ћемо уз свеобухватну сарадњу избећи грешке које су они имали приликом израде пројеката, рекао је Симоновић додавши да би већ наредне године требало да се направи пројекат за унапређење и развој туризма у прокупачкој општини.

Током разговора са бугарском делегацијом Симоновић је истакао да је локална самоуправа кроз различите пројекте ове године од Европске уније добила око 1.450. 000 евра.

-За реализацију пројеката из области инфраструктуре, образовања и социјалне заштите у последњих пет година из фондова Европске уније добили смо 13 милиона евра, изјавила је Јотина и нагласила да ће они своје знање и искуства у изради пројеката са задовољством пренети пријатељима  из Прокупља.

Председник Уније привредника Топличког округа Звонко Стојиљковић, који је био иницијатор овог сусрета, је истакао  изузетно искуство и знање представника бугарске општине у сарадњи са финансијским институцијама ЕУ.

-Општина Мирково се својим досадашњим радом показала као озбиљан и одговоран партнер за сарадњу. Будућа прекогранична сарадња Прокупља и Миркова  допринеће изради пројеката, а  надамо се  и већим инвестицијама  које се  фиансирају из европских фондова, изјавио је Стојиљковић. 

Величина слова: