Пројекат дао добре резултате
7. новембра 2017.
Уређена још једна улица у Прокупљу
9. новембра 2017.
Прикажи све

Премијера представе „Анђела“

andjeli%20predstava

 Прокупачко Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ синоћ је за своје суграђане премијерно извело представу „Анђела“,према тексту Стевана Копривице. Режију ове представе потписује Милан Илић,а глумци који играју у њој су дебитанткиња Милица Спасић и Дејан Јовичић и Срђан Живковић,за којима је велики број остварених улога.

-Прича је сасвим једноставна и обична,о нашим наравима и менталитету. О малим људима који се срећу у заједничкој болничкој соби и до смрти,као и истине о својој судбини,долазе суочавајући се с коначним искушењима сопствених живота,рекао је режисер представе „Анђела“ Милан Илић.

Његови ликови пролазе кроз ситуације у којима није сасвим јасно шта сањају,а шта им се у стварности догађа. У представи се прожима усамљеност и пријатељство,грубост,нежност,љубав и смрт.Она је нека врста комедије о умирању и пролазности.

Глумци тумаче сасвим различите типове људи,али се на сцени њихова игра не искључује,већ напротив допуњује и оставља увек довољно простора оном другом,дозвољавајући му и да импровизује.

andjeli%20predstava2

-Разигравајући на комичан начин стереотипне слике о савременом интелектуалцу и просечном духовитом,простодушном власнику кафане,Јовичић и Живковић,приказују два различита света,која су у болничким околностима готово иста,јер их муче исте муке. Чежња која их везује за њихове животе ван болничке собе,истовремено их и искушава и одводи из стварности,а особа која им нуди спас јесте Анђела,због које у крајњој линији и умиру,истакао је Илић,додајући да није имао много тога да дода и замери актерима ова два лика,јер су се они „на даскама које живот значе“,већ одавно доказали.

Као дебитант у представи „Анђела“ појавила се млада глумица Милица Спасић,која је истакла да је задовољна својом глумом и да су јој искусне колеге,глумци,помогли да победи страх и да свој максимум на сцени.

andjeli%20predstava3

-Трудила сам се да се уклопим у игру и целу причу. Њих двојица су фантастични,а ја сам пробала да на најбољи начин донесем промене њеног расположења,јер их Анђела у једном тренутку воли,а у другом је бесна на њих,рекла је видно узбуђена глумица,којој је Илић поверио главну улогу у овој представи.   

Сценографију за „Анђелу“ потписује Милан Илић,музику је написао и одабрао Дејан Јовичић,а костиме је урадила Данијела Стевић

Подршку глумцима из публике,поред бројних Прокупчана,пружила је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић. 

Величина слова: